Va rog sa-mi spuneti si mie ,muscarii daca vreau sa-i raresc,dupa ce se trec florile as putea sa-i scot din pamant si sa-i plantez mai rar ?Stiu ca se planteaza toamna,insa nu as vrea sa pastrez bulbii pana la toamna,si nici la toamna nu o sa pot caci sunt plantati printre trandafiri si nu-i tund toamna.Acelas lucru l-as face cu niste lalele care sa-au indesit cam tare si fac flori mici si stalcite.
Nu am rărit niciodată muscarii, dar vreau să-i mut şi eu in toamnă. O să-mi pun etichete, fiindcă ei vor intra in pamant pentru perioada de repaus. Bănuiesc că aşi putea să faceşi această operaţiune cand frunzele s-au ofilit mai rău şi aproape sunt moarte. Săpaţi, îi scoateţi şi îi plantaţi pe unde vreţi. Sau scoateti-i incă de acum , doar să le lăsaţi frunzele să se usuce în mod natural, asa bulbul prinde putere pentru anul viitor.
Eu aveam niste lalele de la mama pe care nu le mai scosesem de ani de zile, făceau doar frunze şi ici-colo câte o floare. Le-am separat şi rărit şi în acest an am avut surpriza ca bulbii ce erau ceva mai mari să înflorească frumos. Cei mici, trebuie să mai crească...
Nu prea le deosebesc pe cele mov. În urmă cu vreo doi-trei ani am cumpărat de la Tibi P. mai multe soiuri, dar nu le mai ştiu pe nume. Poate să caut în albumele din anii trecuţi, deşi nici atunci nu le-am pus etichete şi aveam dubii...
Toate înfloresc deodată, nici n-ai timp să le admiri pe rând. Dar la noi de mâine pare că se va mai răcori... Îmi pare bine, aşa putem să ne bucuram mai mult de lalele. Zilele trecute se ardeau efectiv.
Mulţumesc! Magnolia este destul de veche în grădină, poate ar fi fost şi mai mare dacă soacră-mea nu ar fi avut o tentativă de a o extermina, pe motiv că îi făcea umbră. Iniţial era gen pomişor, după întâmplarea cu pricina, a lăstărit de jos şi s-a transformat în tufă. Din păcate, nu îi ştiu numele, mi-ar plăcea.
Cred ca este magnolia susan sau liliflora nigra. Florile nu sunt deschise complet ca sa-mi dau seama, dar înclin către Susan care are o nuantă mai deschisa de mov si un miros racoritor ca de lămâie (am avut si eu o Susan mica, însă s-a uscat), în timp ce liliflora nigra e mai vișinie.
Mulţumesc! Nu este deloc perfectă. Nu este decât o grădină construită pe scheletul unei grădini de la ţară, unde coexistă flori, pomi fructiferi, legume şi vită de vie. De la toamnă sper să încep să amenajez o grădină ceva mai organizată, până una, alta, aici e raiul meu. Mă bucur că vă place, aşa cum e ea. Vă mulţumesc pentru aprecieri!
Imi pare rău, dar chiar nu mă pricep la altoiri. Bunicul meu matern ştia să altoiască foarte bine, tot satul îl solicita. Cred că nu este foarte greu, dar n-am încercat niciodată.
Ce bine îmi pare! Sunt parfumate. E un parfum diferit de Poeticus, dar la mine, cum sunt foarte multe, se simte intens, mai ales spre seară. Poate şi de la căldura asta...
Mulţumesc! Cele albastre sunt ajuga, soi adus din pădure. In urmă cu 2-3 ani am adus câteva plăntuţe care lăsate la poalele părului s-au tot întins, formând un covor. Acum am primit unele cu frunze bordo. Cred că sunt mai multe soiuri cu frunzis diferit. Sunt faine şi florile, după ce se trec, le voi tăia...cred.
Mulţumesc! În câteva zile cu temperaturi gen 28 de grade C, toate florile de primăvară s-au deschis( sunt mult în urmă cu postarea lor, unele au trecut deja!). Nicioadata n-am avut aşa fenomen. Noroc cu pozele, că altfel se trec prea repede si nici măcar nu apucăm să le admiram. Lalelele galbene sunt Candela, fosteriana. Când o să am timp, o să pun şi denumirile.
Mulţumesc! Da, chiar este înaintată vremea si cum în ultimele 2-3 zile am avut temperaturi de 24-25 de grade parcă toate au explodat. La multe nici n-am reuşit să fac poze. Narcise am o grămadă, dar timpul parcă zboară şi zilele asta aproape că n-am avut timp nici să le admir. Te pup si eu!
ps://aureliap.sunphoto.ro/Aprilie_2018/110636881 ,uimitor de frumoase! Sunt bujori de stepa?Se gasesc in comert?
Gradina ta e plina cu minuni,mai mereu,dar acum le-am vazut si pe astea!
Mulţumesc frumos. Nu sunt bujori. Este ruscuta de primăvara( adonis vernalis), numită si floarea Paştelui sau dediţel galben. Am primit-o anul trecut de la Flora şi uitasem de ea, când m-a surprins cu galben-auriul ei. Se pare că este o planta mai rară din flora spontană, protejată de lege...nu ştiam nici eu, dar am citit recent despre ea.
Da, este foarte înaintată vremea la noi. Dela o zi la alta înfloresc tot mai multe. Din păcate, nu pot ţine pasul cu natura, sunt în urmă rău cu lucrările în grădină.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.